by Hermanni Kauranen

Jokaisella yrityksellä on joitain ulkopuolelta hankittuja palveluja, joita voidaan luokitella myös tukitoiminnoiksi. Jos niiden kehittämiseen ei omasta organisaatiosta löydy paloa, niin kannattaa pinnistää sen verran, että lukee tämän jutun loppuun.

Ulkoisten resurssien (ydintoimintojen materiaalit, palvelut, tukitoiminnot) osuus yrityksen kokonaiskustannuksista on suuruusluokkaa 70%. Eli todella paljon. Toimialasta ja valitusta strategiasta riippuen ulkoisten palveluiden / tukitoimintojen osuus tuosta kakusta vaihtelee, mutta väistämättä se on prosentuaalisesti merkittävä, ja jo suhteellisen pienelläkin liikevaihdolla se on merkittävä myös euroissa. Kannattavassa liiketoiminnassa ydintoimintoihin liittyviin hankintoihin panostetaan kustannustehokkuuden nimissä ja organisaation siihen liittyvää omaa osaamista kehitetään tietoisesti tai se kehittyy tiedostamatta. Riittääkö sinun organisaatiosi paukut vielä tukitoimintojenkin kehittämiseen kustannustehokkaiksi?

Paras tulos tehdystä työstä saadaan, kun tekijällä on paloa ja halua tehtäviään kohtaan. Kun ajatellaan kustannustehokkuuden kehittämistä, niin ehkä itse tuotteesta, sen kehittämisestä tai tuotannonprosessista työnilonsa saava insinööri tai vastaava henkilö ei jaksa samalla innolla paneutua toimistotarvikkeiden, jätehuollon, puhtaanapidon ja muiden ulkoistenpalveluiden hankintaan, kuin hän paneutuu varsinaisen ydintoiminnon kehittämiseen?

Ehkä näiden ulkoisten tukitoimintojen hankinta nähdään välttämättömänä pahana, mikä tehdään mahdollisimman pienin panostuksin, jotta voidaan taas keskittyä tekemisen iloa tuottaviin ydintoimintoihin? Saadaanko näin aikaan paras lopputulos vai ainoastaan perustellusti tyydyttävä? Voisiko asian hoitaa toisin?

Versa Finlandissa on palava halu onnistua ja tuottaa hyvää tulosta juuri näihin tukitoimintoihin liittyvissä hankinnoissa, sillä se on meidän ydintoimintaamme. Kauttamme onkin helposti ja pienellä oman organisaation panostuksella saatavilla kokemusta ja osaamista tehokkaasti. Koko maan kattavan kymmenen asiantuntijan verkoston osaaminen on hyödynnettävissä alueellisen konsultin kautta. Koska laskutuksemme perustuu vain konkreettiseen tulokseen ensimmäisen vuoden säästöistä, välilliset hyödyt ja tulevien vuosien suorat säästöt jäävät kokonaisuutena asiakkaan eduksi. Näin riski turhasta maksamiselle on poistettu.

Olemme menestyksekkäästi hoitaneet ulkoistenpalveluiden uushankintaa ja kehittämistä eri toimialojen yrityksille, joiden liikevaihtohaarukka on ollut 0,7-70 miljoonaa euroa. Yksinkertaisin tapa käynnistää ulkoisten hankintojen kustannustehokkuutta parantava prosessi on täyttää täältä löytyvä sähköinen lomake (arvio / suurusluokka riittää) ja odottaa tapaamista ehdottavan asiantuntijamme yhteydenottoa. Tapaamisen pohjalta saadaan tarve ja todellinen potentiaali kartoitettua ja homma rullaamaan.

Hermanni Kauranen
hermanni.kauranen@versafinland.com
0400 137 055